У Києві зростає кількість хворих на туберкульоз – депутат



Фото dt.ua

У Києві склалася загрозлива ситуація із захворюваністю на туберкульоз: Ріень захворюваності постійно зростає.

Про це в ефірі Українського радіо заявила депутат від фракції "Об’єднання "Самопоміч" у Київраді Юлія Лобан, повідомляє прес-служба фракції.

"Ситуація загрозлива. Кожен п’ятий хворий на туберкульоз – носій хвороби. Крім того, 30 випадків з тисячі взагалі не виявлять. При цьому в Києві відсутня соціальна програма з протидії туберкульозу. А рівень захворюваності на туберкульоз в столиці зростає через велику кількість вимушених переселенців", - зазначила Лобан.

За її словами, офіційно за минулий рік кількість хворих склала 1 тисячу 800, але за іншими даними – 7 тисяч осіб. При цьому Департамент з охорони здоров’я КМДА заперечує існування епідемії і навіть збирається закрити заклад  фтизіатрії в центрі міста.

"Ми зібрали документи, і з’ясувалося, що, згідно з даними  Департаменту з охорони здоров’я, рівень кількості хворих знижується. У той же час громадські організації і ВООЗ  говорять про те, що проблема поглибилася", - підкреслила Лобан.

Вона додала, що лише рівень захворюваності медперсоналу зріс втричі за останні п’ять років.

"Ми хочемо розібратися в ситуації і надати розголосу проблемі. Епідемія туберкульозу, яка розпочалася в 1995 році, не завершилася. З іншого боку, влада не помічає її і хоче скоротити заклади фтизіатрії, що суперечить Конституції. Це злочин", - наголосила Лобан.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ