КП "Київреклама" треба ліквідувати – директор



Наталія Гончарова. Фото kiev24.ua

Директор КП "Київреклама" Наталія Гончарова переконана, що це підприємство необхідно ліквідувати.

Про повідомляє прес-служба КП.

Замість нього, на думку Гончарової, варто створити єдине Управління реклами у складі КМДА, яке матиме всю повноту повноважень для нормального регулювання ринку реклами.

Гончарова переконана, що така реформа спростить умови для ведення бізнесу, зробить діяльність контролюючих органів на ринку реклами ефективнішою і, зрештою, остаточно знищить середовище для корупції, яке існувало досі.

"Попри  позитивні зміни, КП "Київреклама" після необхідних підготовчих робіт потрібно ліквідувати, оскільки воно не має достатніх повноважень для ефективного регулювання ринку реклами. Натомість органи, на які покладено ці повноваження, не володіють організаційними можливостями, щоб належно виконувати функції регулятора ринку", - сказала Гончарова.

Вона пояснила, що у КП "Київреклама" є фахівці, які виявляють порушення, надають безкоштовні консультації підприємцям, беруть участь у роботі депутатських груп. Але у підприємства немає повноважень видавати дозволи, накладати штрафні санкції, швидко реагувати на порушення.

"У результаті за 2015 рік, попри виявлені тисячі порушень, не накладено жодного штрафу! У Києві третина з 27 тисяч рекламних носіїв на сьогодні є незаконними", - наголосила Гончарова. 

На її думку, винні в цьому не лише підприємці, що порушили правила, але й неправильна структура регулювання ринку.  

"Через закостенілість дозвільної системи Київ втрачає щороку близько 26,8 мільйона гривень. Це кошти, недоотримані через затягування видачі дозвільної документації", - говорить Гончарова.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ