Суд арештував спорткомплекс, що належить компанії близькій до екс-міністра Козака



Корти збудовані на Набережно-Печерській дорозі, 12а

Печерський райсуд Києва наклав арешт на розважально-спортивний комплекс, що належить компанії, наближеній до колишнього міністра інфраструктури Володимира Козака.

Про це повідомляє сайт Генпрокуратури.

Відзначається, що арешт накладено у рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного відчуження нерухомого майна колишніми службовими особами Міністерства інфраструктури та Державного територіального галузевого об’єднання "Південно-Західна залізниця".

Арештований критий корт, який "належить компанії афілійованій колишньому міністру інфраструктури України часів Януковича".

Скриншот з відео ZIK

Також накладено арешт на розрахункові рахунки зазначеної компанії, в результаті чого заблоковано грошові кошти в сумі понад 50 мільйонів гривень.

Рішення суду прийняте "з метою недопущення подальшого відчуження протиправно здобутого нерухомого майна та відшкодування завданих злочином збитків".

 Скриншот з відео ZIK

Як відомо, раніше ЗМІ повідомляли, що будівельники Південно-Західної залізниці безкоштовно збудували тенісні корти для дочки міністра інфраструктури Володимира Козака поряд з так званим "мостом Кирпи".  

На момент будівництва Козак очолював Мінінфраструктури, до того – "Укрзалізницю". Ще раніше він працював директором корпорації "Міжрегіональний промисловий союз" і фірмі "Лемтранс", яку тоді контролювали структури Віктора Януковича, Антона Пригодського і Ріната Ахметова. У 1990-х роках Козак працював на Донецькій залізниці.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ