У Бучі спалили машину активіста, що захищає ліс



У ніч на 16 березня у Бучі по вулиці Богдана Хмельницького невідомі спалили машину Сергію Мірошніченку, учаснику багатьох протестних акцій проти свавілля влади та незаконної вирубки лісу.

Про це пише сайт Громади Приірпіння.

За словами потерпілого, пожежа сталася близько 1 години ночі.

"Я в цей час вже спав і мене розбудив сусід. Коли я прийшов до машини, пожежники її вже затушили. Пожежний експерт при огляді авто зробив висновок, що це був умисний підпал машини з салону. Салон вигорів з середини і згоріло два задні колеса", – розповів Мірошніченко.  

 

Дружина Мірошніченка написала у facebook, що пов’язує те, що сталося з протистоянням із забудовниками, які ведуть незаконне будівництво в Ірпені на території табору "Дружба".

Друзья, сегодня ночью около часа ночи...нам спалили во дворе дома нашу машину... Полицейские составляя протокол спрос...

Опубліковано Светланою Мирошниченко 15 березень 2016 р.

Вот как горела наша машина сегодня ночью..... (фото сделали очевидцы) Можно ли сказать , что это та цена , которую я и ...

Опубліковано Светланою Мирошниченко 15 березень 2016 р.

"Ми лише нещодавно з чоловіком почали брати участь в громадській діяльності регіону. Лише почали дізнаватися, хто є хто. У процесі вирішили, що наш громадянський обов’язок захистити хоча б той ліс, який вцілів після безчинств забудовників", – розповідає Світлана Мірошніченко.

Вона зазначила, що пропри те, що їм спалили авто, родина не збирається здаватися:

"Ця ситуація лише переконала нас в тому, що ми не можемо залишатися байдужими й стояти осторонь. Треба піднімати людей, треба розповідати людям про їхні права. Не треба боятися. Дуже довго ми жили за принципом моя хата скраю. Тому й маємо таке свавілля влади. А владу треба контролювати. Якщо вже нападають на багатодітну маму, то ситуація у них дуже сумна", - підсумувала Мірошніченко.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ