Київенерго скаржиться, що столичні споживачі не платять за світло



Фото 100realty.ua

Столичні споживачі продовжують нарощувати заборгованість за електроенергію. У лютому загальний борг по Києву зріс майже на 80 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба ПАТ "Київенерго".

"Заборгованість споживачів столиці за використану електричну енергію перед "Київенерго" в лютому зросла на 78 мільйонів гривень і станом на 1 березня перевищила 866,3 мільйона гривень", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що у лютому найбільший приріст боргу продемонстрували підприємства життєзабезпечення міста комунальної форми власності (зокрема, КП "АК "Київводоканал"), установи, фінансування яких здійснюється з державного бюджету та ЖЕО.

Сумарно борг цих споживачів збільшився на 20% і досяг майже 493 мільйонів гривень.

"Заборгованість КП "АК "Київводоканал" у лютому зросла на 48,1 мільйона гривень (у січні – на 30 мільйонів) до 247,1 мільйонів гривень, КП "Київпастранс" – на 7,4 мільйона гривень (у січні – на 10,4 мільйона)", - йдеться в повідомленні.

Прийому відзначається, що населення Києва в лютому скоротило борг на 6,7 мільйона  гривень до 209,7 мільйона гривень.

 Стан розрахунків населення за спожиту електричну енергію станом на 1 березня 2016 р. Інфографіка "Київенерго"

"Скорочення заборгованості відбулось по всіх районах столиці, крім Печерського. Споживачі Дарницького та Солом’янського району залишаються найбільшими боржниками за електроенергію, їхня заборгованість станом на 1 березня становила 30,8 мільйона гривень та 24,1 мільйона гривень відповідно", - наголосили у "Київенерго".

Компанія закликала киян не накопичувати борги за електроенергію та уважно застосовувати тариф від Національного регулятора, адже вартість світла з 1 березня знову зросла.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ