Київрада розгляне петицію про заміну маршруток на електротранспорт



Фото kyivcity.travel

Електронна петиція щодо заміни маршрутних таксі на автобуси та електротранспорт із введенням єдиного проїзного квитка в Києві набрала необхідну кількість голосів та прийнята до розгляду.

Про це повідомляє прес-служба Київради.

"Вказана петиція набрала 10233 голосів, при мінімально необхідних 10000. Київський міський голова Віталій Кличко вже доручив Постійній комісії Київради з питань транспорту, зв'язку та реклами розглянути електронну петицію в установленому порядку", - йдеться в повідомленні.

Авторка петиції Валентина Качуріна зазначає, що контроль за перевізниками, станом транспортних засобів, обігом коштів та якістю обслуговування у столичних маршрутних таксі належним чином не здійснюється. Тому необхідно відмовитися від них і перейти на більш комфортні маршрутні автобуси та електротранспорт.

Авторка звернення також пропонує ввести "єдиний квиток" з магнітною стрічкою. Це дозволить "повністю відмовитись від кондукторів, збільшивши при цьому штат контролерів".

Сама заміна маршруток на автобуси, тролейбуси і трамваї, на думку автора, призведе до порядку на дорогах міста (розвантажить вулиці в центрі міста), позитивно вплине на статистику ДТП і відповідно на статистику смертності на дорогах міста та зменшить кількість шкідливих викидів у повітря.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ