У Києві перейменували 79 вулиць. Залишилось ще 13. Список

11.03.2016  15:29

1 2 3 4

Столична влада перейменувала 79 вулиць, провулків, бульварів і площ міста, які мали комуністичні назви.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні мера Києва Віталія Кличка.

Зокрема, у столиці з’явились вулиці: генерала армії УПА Марка Безручка (замість вулиці Бабушкіна), Млинна (замість Воровського), Йорданська (замість Лайоша Гавро), митрополита Андрея Шептицького (замість Луначарського), визначного американсько-українського дослідника Голодомору Джеймса Мейса (замість Колективізації).

У КМДА наголосили, мешканцям перейменованих вулиць не потрібно відразу бігти змінювати документи.

"У цьому немає необхідності. Кияни часто думають, що це необхідна і дорога процедура, але це не так. Документи варто змінювати за необхідності – наприклад, якщо мешканець продає квартиру. Ця процедура безкоштовна", - пояснили у КМДА.

Станом на 11 березня у столиці залишилося перейменувати 13 вулиць (зі 159, які мали перейменувати у рамках законів про декомунізацію).

Зокрема, по 11 вулицях триває обговорення, одна вулиця пройшла обговорення і найближчим часом буде винесена на голосування депутатів, по бульвару Лепсе вирішується питання про те, яку назву він носитиме.

Як повідомлялося раніше, Київська адміністрація не може замінити адресні таблички на перейменованих вулицях через неврегульований законодавчо механізм фінансування таких робіт.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ