Ртутні лампи з Позняків вивозять на утилізацію – чиновник. ФОТО



КП "Київкомунсервіс" розпочало вивезення на утилізацію кількох тисяч відпрацьованих люмінесцентних ламп з вулиці Колекторної.

Про це у facebook написав заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

"Це кілька тисяч ртутних ламп, які були просто залишені невідомими на вулиці Колекторній прямо біля житлового масиву. На "авторів" несанкціонованого викиду небезпечного сміття вже відкрито кримінальне провадження. А поки місто власним коштом знешкоджує екологічно шкідливе сміття: сьогодні лампи прибирають та відвезуть на підприємство для утилізації", - написав він.

Чиновник висловив переконання, що закон має жорстко карати таких зловмисників, які "коштом безпеки киян економлять свої гроші".

Це кілька тисяч ртутних ламп, які були просто залишені невідомими на вулиці Колекторній прямо біля житлового масиву. На ...

Опубліковано Петром Пантелеевим 11 березень 2016 р.

Як повідомив "Українській правді. Київ" керівник Департаменту благоустрою Дмитро Білоцерковець, загалом на роботи з утилізації треба близько 20 тисяч гривень.

Утилізують лампи на спеціалізованому підприємстві у Кіровоградській області. 

Як відомо, 3 березня екологи виявили, що на вулиці Колекторній, неподалік від житлової забудови та озера, в якому місцеве населення ловить рибу та купається влітку, невідомі звалюють відпрацьовані ртутні лампи.

Згодом у КМДА повідомили, що правоохоронці порушили кримінальне провадження за фактом скидання ртутних ламп біля озера. Крім того, на місце виїжджала екоінспекція, яка провела дослідження ґрунту і наразі рахує екологічний збиток.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ