Київрада передала "Житлоінвест-УКБ" 22 сотки під паркінг біля велотреку



Фото Хмарочоса

Київська міська рада надала КП "Житлоінвест-УКБ" 0,2236 га землі для облаштування паркінгу біля велотреку та благоустрою території в межах вулиць Богдана Хмельницького, Коцюбинського та Липинського.

За відповідне рішення 10 березня проголосували 78 депутатів.

Як повідомляє прес-служба Київради, ділянка передається комунальному підприємству в постійне користування (право в процесі оформлення).

Відповідно, до Податкового кодексу, розмір земельного податку складатиме 106 тисяч 111 гривень 95 копійок (1%).

 Паркінг буде біля треку і під площею

А орендна плата становитиме 318 тисяч 335 гривень 84 копійки (3%).

  Заїзд у підземний паркінг

Як відомо, на базі столичного велотреку "Авангард" планували створити Центр велосипедної культури з дитячим веломайданчиком, школою веломайстерності та екстрим-парком. 

Однак частина міських активістів 7 лютого заявили, що замість розбудовувати велотрек, замовник реконструкції будує непотрібний нікому паркінг. 

Вони наголосили, що під час громадських обговорень про будівництва паркінгу не йшлося, а нині на нього хочуть витратити більшу частину коштів, виділених з бюджету на відновлення треку.

Керівник замовника реконструкції велотреку КП "Житлоінвестбуд-УКБ" В’ячеслав Непоп запевнив "Українську правду. Київ", що паркінг біля велотреку будують зі згоди громади і для її зручності.  На цьому ж наголосив і мер Києва Віталій Кличко.

Варто відзначити, що у розпорядженні КМДА №1214 від 17 грудня про будівництво паркінга не йдеться. 

Столичні активісти подали петицію проти будівництва підземного паркінгу біля Київського велотреку.  

Кличко переконаний, що підземний паркінг біля велотреку на вулиці Богдана Хмельницького необхідний.

19 лютого Кличко з громадськими активістами та підрядниками домовилися, що 23 лютого проведуть публічну комплексну презентацію проекту реконструкції велотреку.

Як повідомляє спільнота "Київський велотрек" у facebook, на зустрічах з міською владою домовились, що всі процеси щодо велотреку відбуватимуться відкрито і під контролем громадськості.

Крім того, місто тимчасово (на період будівельних робіт) передасть ділянку між велотреком і парком Гончара КП "Житлоінвестбуд-УКБ", але після облашутваня паркінги ділянка буде передана велотреку.

Також наголошувалось, що підземний паркінг належатиме велотреку і не буде передаватись КП „Київтранспарксервіс", він обслуговуватиме потреби велотреку (приймати відвідувачів, учасників змагань та тренувальних зборів), а за наявності вільних місць буде розміщати інші автомобілі і таким чином зароблятиме гроші для утримання велотреку.

Фото "Житлоінвестбуд-УКБ" 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ