Кафе у Будинку профспілок незаконне – чиновник КМДА



Кафе, що днями відкрилося у Будинку профспілок, працює незаконно.

Про це "Українській правді. Київ" повідомив керівник Департаменту благоустрою КМДА Дмитро Білоцерковець.

"Це кафе незаконне у зв’язку аварійністю будівлі. Там не може вестися жодної господарської діяльності, бо ця будівля після пожежі, вона небезпечна. Це підтверджено висновками міської комісії з питань надзвичайних ситуацій", - сказав чиновник.

Він додав, що міські рятувальники неодноразово обстежували Будинок профспілок.

"Ми маємо висновки від 2014 і 2015 років. Вони кажуть, що відкривати там такий заклад не можна. Питання, чому там усупереч цьому відкривається кафе, треба ставити профспілкам, бо це вони здають приміщення в оренду", - наголосив Білоцерковець.    

 Фото Mitray Lysenko з facebook

Як повідомлялося раніше, на місці скандального кафе російської мережі "L-Kafa" у Будинку профспілок відкрили новий заклад – "Кафе на Майдані".

У Держархбудінспекції запевнили, що не реєстрували жодних документів на реконструкцію приміщень Будинку профспілок під заклад громадського харчування.

У КП "Київреклама" запевнили, що вивіска на кафе розміщена незаконно.

"Українська правда. Київ" спробувала взяти коментар у голови Київської міської ради профспілок Валентина Мельника, однак він не відповідав ні на дзвінки, ні на СМС. 

Згодом він написав СМС, що перебуває на лікуванні, зв'язок там поганий, і порадив звернутися по коментар до прес-службі.

У прес-службі за телефонами, вказаними на сайті, або не піднімають слухавку, або оператор повідомляє, що "цей номер тимчасово не працює".

Як відомо, у листопаді 2015 року у Будинку профспілок відкрили кафе російської мережі "L-Kafa". Громадськість таке рішення профспілок обурило, і заклад швидко закрили.

Ірина Балачук, УП. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ