Через ртутні лампи біля озера на Позняках відкрили кримінальне провадження



Фото Олександра Соколенка

Правоохоронці порушили кримінальне провадження за фактом скидання ртутних ламп біля озера на Позняках.

Про це "Українській правді. Київ" повідомив керівник Департаменту благоустрою КМДА Дмитро Білоцерковець.

"Наразі за цим фактом порушено кримінальне провадження. Крім того, на місце виїжджала екоінспекція, вона провела заміри, наразі рахує екологічний збиток", - сказав він.

За словами чиновника, за попередніми даними, це міська земля.

"Це безгосподарна територія, міська земля, вона нікому не передана у власність. Наразі нам треба виділити додаткове фінансування на район, щоб зібрати і утилізувати ці лампи. Крім того, тепер поліція має знайти винного, щоб притягти до відповідальності", - сказав Білоцерковець.

 Фото Олександра Соколенка

Водночас він додав, що знайти порушників буде дуже складно, бо на території немає ні камер відеонагляду, ні свідків, які б бачили, хто скидав це небезпечне сміття.

На запитання, що відбувається наразі з подібним смітником на Оболоні, якого виявили екологи ще всередині лютого, чиновник сказав:   

"Там була простіша ситуація. Ми відразу знайшли власника, і там було сміття не таке небезпечне. За тим фактом відразу порушили кримінальне провадження, як воно розслідується, то вже питання до правоохоронців. Зі свого боку можу сказати, що за цією територією ми слідкуємо".

Білоцерковець відзначив, що районна адміністрація і районний благоустрій "системно там проводять інспекції, так само, як і поліція".

"Вони моніторять, чи є там порушення. На сьогодні жодних робіт там ні поліція, ні район не фіксують", - підсумував чиновник КМДА.

За словами начальника Оболонського управління Нацполіції Києва Михайла Ніконова, розслідування у цій справі триває.

"Ми призначили відповідні дослідження у цій справі. Чекаємо відповіді від екоінспекції. Патрульні поліцію орієнтували на те, щоб вони включили цю територію у свої маршрути. Поки ніяких робіт там не фіксують", - сказав Ніконов.

Як відомо, 3 березня екологи виявили, що на вулиці Колекторній, неподалік від житлової забудови та озера, в якому місцеве населення ловить рибу та купається влітку, невідомі звалюють відпрацьовані ртутні лампи.

Ірина Балачук, УП. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ