Кличко доручив обнести парканами всі аварійні будинки Києва



Тут і далі фото прес-служби мера з facebook

Мер Києва Віталій Кличко доручив головам районів змусити власників усіх аварійних будинків столиці обгородити їх, прибрати сміття та здійснити протиаварійні заходи.

Про це він заявив під час інспекції міста разом з очільниками районів, повідомляє прес-служба міської влади.

Відзначається, що мер оглянув будівлю на вулиці Ярославській, 20-Б у Подільському районі.  

"Ми бачимо аварійну будівлю, яка не огороджена і перетворилася на сміттєзвалище. Та трагедія, яка сталася на Богдана Хмельницького, може повторитися тут. Навпроти – така сама будівля", - сказав Кличко.

 

Він наголосив, що у більшості випадків такі будинки – не тільки небезпечні об’єкти, вони перетворились на смітники, притулок для безхатченків і осередки антисанітарії.

"Я доручаю головам районів кожен такий будинок тримати на особистому контролі. Змусити власників навести лад, вивезти сміття, огородити будівлі та здійснити протиаварійні заходи. Будемо застосовувати всі важелі впливу до тих, хто буде ігнорувати наші вимоги", – зазначив Кличко.

 

Як відомо, 25 лютого в аварійному будинку на вулиці Богдана Хмельницького, 12-14 обвалились перекриття з 4 по 1 поверх. Під завалами опинились будівельники.  

Вранці 27 лютого з-під завалів на вулиці Богдана Хмельницького вилучили тіла двох загиблих чоловіків.

Міська влада нарахувала 48 аварійних будинків у Києві. Крім того, 101 будинок визнаний непридатним для проживання та 150 об’єктів нерухомості є такими, що мають незадовільний технічний стан.

Екс-депутат Київради Олена Єскіна запевняє, що трагедії могло не бути.

Вона наголошує, що до обвалу історичного будинку і двох смертей призвела байдужість та бездіяльність чиновників.

Єскіна, будучи депутатом, говорила про можливу трагедію ще майже за рік до неї. Вона також написала не один запит і не раз виїжджала на місце і викликала міліцію і поліцію, щоб зупинити незаконні роботи на Хмельницького, 12-14.

Однак правоохоронці і міські чиновники почали реагувати на проблему аварійних будинків тільки після трагедії.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ