В Ірпені знову горить торф. ФОТО



В Ірпені під Києвом з приходом потепління знову почав горіти торф.

Про це пишуть жителі міста в соцмережах, повідомляє Ліга.net.

"В Ірпені почався сезон горіння торфу. Є версії про нетверезих шашличників або загребущих забудовників", - пише жителька Ірпеня Інна Гадзинська.

В Ірпені почався сезон горілого торфу :(

Опубліковано Inna Gadzynska 8 березень 2016 р.

Жителі також припускають, що городники з приватного сектора починають спалювати суху траву.

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій Київської області розповіли, що площа займання в Ірпені зовсім невелика – близько 100 квадратних метрів.

"Наші підрозділи два рази в тиждень об'їжджають Київську область і гасять осередки загоряння торфовищ. Причина загоряння пов'язана з тим, що зима була малосніжною, було мало опадів, а з минулого року залишилися підземні прогорання, які виходять на поверхню, коли відпочивальники розводять багаття або кидають недопалки", - сказала керівник прес-служби ДержНС Київщини Вікторія Рубан.

Водночас ДСНС закликає громадян не провокувати пожежі в екосистемах.

"Щорічно пожежі в природних екосистемах завдають значного збитку державі та, в першу чергу, навколишньому середовищу, можуть спричинити пожежі будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісові насадження. Найчастіше пожежі у природних екосистемах виникають в результаті людської недбалості та неуважності", - повідомляє сайт ДСНС.

Рятувальники нагадують людям, що небезпечно розводити багаття на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок, випалювати суху траву та сміття.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ