У Києві стартує мистецька Масниця



Фото artarsenal.in.ua

З 7 по 13 березня в Мистецькому Арсеналі відбудеться святкування Масниці ‒ зустрічі весни, пробудження всього живого.

Про це повідомляють організатори у facebook.

"Кожен день тижня перед Великим постом ‒ Колодія ‒ має своє значення, символіку та подієвість. "Щасливий вівторок", "Пісна п’ятниця", "Чорна неділя" ‒ це ігри, ворожіння, співи, які походять з дохристиянських часів. Те, що традиції Колодія дійшли до нас крізь віки та несприятливі історичні обставини – справжнє диво, яке не можна пропустити", - йдеться в повідомленні.

Гості свята дізнаються, чому на Масляну українці їдять вареники, хто такий Коструб і навіщо його спалювати, як наворожити собі нареченого.

7 березня о 19:30 на відкритті проекту Мистецька Масниця виступлять драйвові, веселі і дуже позитивні «Шпилясті кобзарі» та Ярослав Джусь.

Опубліковано Mystetskyi Arsenal 7 березень 2016 р.

"У програмі Мистецької Масниці: вироби народних майстрів, хенд-мейд подарунки, фуд-корти з національними стравами, стилізовані фотозони, музичні концерти, майстер-класи від художників та майстрів", - повідомляють організатори.

Захід проходитиме під час роботи виставки "Марія Примаченко. Неосяжне", тому кожен, хто завітає на Колодійне святкування, зможе побачити унікальні роботи мисткині та взяти участь у  майстер-класах з малювання, які проводитиме учень художниці, заслужений майстер народної творчості України ‒ Іван Приходько. 

Повна програма ТУТ.

Години роботи Мистецької Масниці з 11:00 до 20:00 за адресою вулиця Лаврська, 12.

Загальна вартість вхідного квитка на період з 7 по 13 березня – 60 гривень, пільгового квитка – 30 гривень (для учнів (старших 12 років), студентів, пенсіонерів за наявності відповідного документу).

Українська правда. Київ  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ