8 березня на Хрещатику поховають підсніжники



Фото з facebook

8 березня з 12:00 до 13:00 столичні екологи влаштують акцію-перфоменс "Кладовище підсніжників" на Хрещатику.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили організатори акції.

Активісти проведуть костюмовану процесію поховання конфіскованих у продавців  рослин, щоб привернути увагу громадськості до проблеми масового продажу та купівлі первоцвітів, які занесені до Червоної книги України та знаходяться під загрозою зникнення.

"Пік торгівлі первоцвітами припадає на 7-8 березня. Торгівля дикорослими рідкісними видами рослин (як продаж, так і купівля) є порушенням Законів України "Про охорону навколишнього природного середовища", "Про рослинний світ" та Правил торгівлі на ринках", - наголошують екологи.

Весна. Підсніжники...

Опубліковано Oleksandr Sokolenko 6 березень 2016 р.

Кришеватель торговців первоцвітами - охоронець метро напав на активістку.6 березня вдень, на території станції метро Ак...

Опубліковано Oleksandr Sokolenko 6 березень 2016 р.

Під час акції усі охочі зможуть ознайомитися з різноманіттям первоцвітів, які найбільше страждають від весняної торгівлі. А також пройти інструктаж, як діяти, коли стаєш свідком торгівлі первоцвітами.

Розбираємось з первоцвітами: основні міфи та "план дій".

Опубліковано Дарією Ширяевою 6 березень 2016 р.

За словами екологів, щовесни українці знищують 20 мільйонів первоцвітів. Найбільше страждають підсніжники, їх зривають на продаж понад 10 мільйонів.

Організатори акції – громадські природоохоронні організації та ініціативи: Національний екологічний центр України, WWF в Україні, ДОП "Зелене майбутнє", Екоцентр.

Акція проходитиме біля виходу з метро "Хрещатик" на вулицю Хрещатик.


 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ