Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/56dc228b65a9c/
Українська правда
Київ

"Київенерго" каже, що перегріває батареї навесні ненавмисно

06.03.2016  13:28


Фото "Київенерго"

ПАТ "Київенерго" заявляє, що не може швидко відреагувати на зміну температури повітря через складний технологічний процес подачі тепла до квартир, тому перегріває батареї ненавмисно. 

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Припущення про нібито навмисне перегрівання батарей, коли на вулиці потепління, некоректне", - наголосили у "Київенерго".

У компанії пояснили, що температурний графік теплоносія узгоджується на початку опалювального сезону і коригується відповідно до прогнозів Гідрометцентру.

Також на теплопостачання впливає те, що київська тепломережа вважається найбільш складною і розгалуженою у Європі, а 70% труб давно вичерпали свій 25-річний термін експлуатації і потребують заміни.

"Щоб розгорнути роботу системи теплопостачання потрібно 7-10 діб, приблизно стільки ж – щоб коректно і з мінімальними пошкодженнями згорнути на міжопалювальний сезон. Тому миттєво реагувати на тимчасові (2-3 доби) потепління посеред опалювального сезону тепловики столиці не мають можливості: технологічний процес складний і поки що недостатньо гнучкий, щоб швидко адаптуватися по погодних умов", - пояснили у "Київенерго".

Ще одним фактором, який впливає на температуру повітря у квартирі, є стан внутрішньобудинкових мереж.

"Приблизно в 2,5 тисячі будинків столиці мають розбалансовані внутрішні мережі (через несанкціоновані перепланування, утеплення балконів, незаконні врізки тощо). Це означає нерівномірну циркуляцію теплоносія по будинковій системі. І тому мешканці, скажімо, 2-го поверху можуть скаржитися на ледь теплі батареї, а 15-го – вимушені відчиняти вікна, бо спекотно", - йдеться в повідомленні.

У "Київенерго" наголосили, що регулювати обсяги теплоносія у нових будинках можна через систему автоматичної погодної регуляції. Це можуть самостійно робити ЖЕО, ОСББ чи ЖБК.

Якщо ж мова йде про будинки радянських часів, які не мають терморегуляторів, то треба подати заявку до свого тепло постачальника про повне або часткове відключення будинку від теплопостачання. 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.