Київ витратить 774 мільйони на допомогу малозабезпеченим



Фото gazeta.lviv.ua

Київрада виділила 773,8 мільйона гривень на допомогу соціально незахищеним верствам населення.

Міську цільову програму "Турбота. Назустріч киянам" на 2016-2018 роки, затвердили на засіданні 3 березня, повідомляє прес-служба Київради.

Загальний обсяг фінансування на три роки становить 2,93 мільярда гривень, з них на 2016 рік передбачено 1 мільярд 82,5 мільйона гривень.

Зокрема, 773,8 мільйона гривень спрямують на надання одноразової допомоги окремим категоріям соціально незахищених верств населення, ветеранам війни (515 тисяч осіб).

5,8 мільйона гривень – витратять на матеріальну допомогу студентам з числа дітей-інвалідів, інвалідів, дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей на часткову оплату навчання у вищих навчальних закладах за їх вибором.

5,4 мільйона гривень – на щомісячну матеріальну допомогу дітям-інвалідам окремих категорій.

Програма також передбачає виділення коштів для оздоровлення дітей киян-учасників АТО віком до 7 років (6,6 мільйона гривень), комплексної соціально-психологічної допомоги киянам-учасникам АТО, членам їх сімей та членам сімей загиблих учасників АТО (17,2 мільйона гривень).

За даними Департаменту соцполітики, у Києві проживає близько 780 тисяч пенсіонерів та 140 тисяч отримувачів різних видів державної допомоги.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ