На освітню галузь столиці виділять 26,2 мільярда гривень на 3 роки



Фото eva.ru

Київська міська рада затвердила Міську комплексну цільову програму "Освіта Києва. 2016-2018 роки" з загальним обсягом фінансування 26,2 мільярди гривень.

За прийняття відповідного рішення на засіданні 3 березня проголосували 94 депутати.

Передбачається, що з міського бюджету за три роки виділять 20,1 мільярда гривень, з інших джерел фінансування – 6,1 мільярда гривень.

Як повідомляє прес-служба Київради, на дошкільну освіту (відкриття нових груп, оплату праці, оплату комунальних послуг та енергоносіїв у дитсадках, розвиток мережі дитсадків) передбачено 6,4 мільярда гривень. Із них на забезпечення цілодобової охорони приміщень дитсадків (система "Тривожна кнопка") виділять 19,4 мільйона гривень.

На загальну середню освіту заплановано 10,1 мільярда гривень, із них 536,4 мільйони – на забезпечення безоплатним харчуванням учнів 1-4 класів, учнів з числа дітей-інвалідів.

На інклюзивну та спеціальну освіту передбачено 973,4 мільйона гривень, з них 957 мільйонів спрямують на оптимізацію мережі шкіл-інтернатів.

На виховання та позашкільну освіту (забезпечення участі дітей у міських, всеукраїнських та міжнародних заходах, виплата персональних стипендій Київради, організація дозвілля під час канікул, проведення новорічних та різдвяних свят, семінарів, тренінгів, "круглих столів", конференцій, розвиток інтелектуальних видів спорту) – передбачено 755,8 мільйона гривень.

На професійно-технічну освіту —  1,6 мільярда гривень, на вищу освіту і науку – 1,1 мільярда гривень, на гранти київського міського голови – 1,6 мільйона гривень.

593,7 мільйона гривень спрямують на Єдиний інформаційно-освітній простір навчальних закладів комунальної форми власності, 372,3 мільйона гривень – на методичну та технічну підтримку закладів освіти.

На будівництво, реконструкція та капітальний ремонт закладів освіти закладено 3,7 мільярда гривень, на оновлення матеріально-технічної бази закладів освіти – 633,8 мільйона гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ