Кличко хоче, щоб підвищення тарифів на компослуги узгоджували з киянами



Фото КМДА

Мер Києва Віталій Кличко переконаний, що підвищувати тарифи на комунальні послуги можна тільки після узгодження з громадою.

Про це він заявив на засіданні Київради 3 березня.

Він додав, що Кабінет міністрів звернувся до КМДА з проханням погодити підвищення тарифів на комунальні послуги, зокрема, на тепло.

"Я попереджав Кабмін, що столиця і столична влада буде стояти завжди на боці киян, якщо уряд таки вирішить підвищувати тарифи без узгодження з громадою міста", - сказав Кличко.  

Він запевнив, що цього підвищення не підтримає і не буде узгоджувати.

"Я як мер столиці категорично проти підвищення комунальних тарифів в умовах коли зарплата медсестри 3,5 тисячі гривень, пенсія пенсіонерів 1,2 тисячі гривень, а рахунки приходять захмарні", - сказав Кличко.

"Ми можемо обґрунтовувати це підвищення різними речами, але питання полягає в тому, чи зможуть люди платити за цими рахунками. Люди ще не відійшли від шоку останнього підвищення цін", - підсумував міський голова.  

Як відомо, 29 грудня 2015 року НКРЕКП схвалила прогнозний проект тарифів на теплоенергію, центральне опалення та гарчу воду для "Київенерго".

Передбачається, що тариф на тепло для населення зросте на приблизно 12% - з нинішніх  657,24 грн/Гкал (з ПДВ) до 742,53 грн/Гкал (з ПДВ), або з 16,14 гривні до 17,28 за кв.м. опалювальної площі.

Крім того, з 1 березня зріс тариф на електроенергію. Вартість збільшиться в середньому на 25% (для споживачів, які використовують до 600 кіловат на місяць – ред.) і становитиме 57 копійок – 1,56 гривні за кіловат.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ