Кличко взявся навести лад у будівельній галузі столиці



Фото КМДА

Мер Києва Віталій Кличко доручив створити робочу групу для вирішення питань щодо всіх будівництв у столиці.

Про це Кличко заявив під час зустрічі з представниками будівельних компаній столиці 2 березня, повідомляє сайт міської влади.

"У нас майже кожен день мітинги під КМДА. Один день – "проти" будівництва, інший – "за". Ситуація складна. Часто починаються будівництва без обговорення і без врахування інтересів громади. Буває, навколо будівництва є спекуляції. Є випадки рекету – коли приходять якісь люди до забудовника і починають створювати проблеми, а потім пропонують вирішити їх за гроші", - сказав мер.

Він наголосив, що є чіткі правила, і будівельники повинні їх дотримуватися та працювати виключно у рамках законодавства.

Передбачається, що до робочої групи увійдуть представники КМДА, забудовників, силових структур, громадськості та депутати Київради.  

"Нам треба напрацювати покроково, що ми будемо робити. Тут присутні МВС, прокуратура, СБУ. Я просив би, щоб ваші представники були залучені в цю групу, бо без допомоги, без дотримання правил і законів ми не зможемо навести лад. Події у будівельній галузі сьогодні – це і наслідок прогалини в роботі правоохоронців", – зазначив мер.

Кличко запевнив, що міська влада відкрита до діалогу, і готова знаходити вирішення будь-яких конфліктних питань.

"Наше ключове завдання – робити все відкрито, прозоро і з врахування інтересів громади. Київ повинен будуватися, це ознака того, що місто розвивається. Але суворо дотримуючись правил і враховуючи інтереси громади", – підсумував Кличко.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ