У Києві хочуть створити центр нефрології та діалізу



Фото КМДА

Столична влада планує створити Київський міський центр нефрології та діалізу до кінця 2016 року.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час інспекції роботи нефрологічного відділення міської лікарні № 3, повідомляє сайт міської влади.

"Сьогодні актуальним є створення Київського міського центру нефрології та діалізу, де всі хворі на ниркову недостатність централізовано зможуть отримати якісне медичне обслуговування, де буде сконцентровано сучасне обладнання. Плануємо ми його створити цього року", - сказав мер.

Він додав, що невдовзі зможе сказати, де і коли саме буде відкрито такий центр.

Кличко додав, що в Києві закупівельні ціни витратних матеріалів для гемодіалізу у рази менші, ніж по Україні – Київ їх купує по 970 гривень, тоді як в регіонах – по 1,2 тисячі гривень.

"Зараз багато спекуляцій на цю тему. Я був здивований, коли побачив у ЗМІ інформацію про відкриття кримінальних справ щодо співробітників Департаменту охорони здоров'я КМДА нібито через корупцію у цій сфері. Я звернувся до Міністерства внутрішніх справ. І, дивним чином, інформація з офіційного сайту зникла", – підкреслив Кличко.

За словами Кличка, що у столиці на обліку перебувають близько 2 тисяч 200 киян, які страждають від ниркової недостатності, лікуються з них сьогодні понад 480 осіб.

"На кожного киянина, який перебуває на гемодіалізі, з бюджету міста витрачається близько 233 тисячі гривень на рік. Лікування забезпечують 92 машини для гемодіалізу у 5-ти столичних лікарнях", - відзначили у КМДА. 

Як відомо, наприкінці лютого у Національній поліції заявили, що викрили злочинну схему розкрадання 15 мільйонів гривень бюджетних коштів, виділених на закупівлю комплектів для гемодіалізу.

Наразі ця інформація з никла з сайту поліції. 

 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ