У Києві провели 69 аудитів у 2015 році і вивили порушень на 0,7 мільярда гривень



Фото pravda.press

Столична влада провела 69 аудитів упродовж 2015 року та виявила порушень на суму 676 мільйонів гривень.

Про це заявила в.о. директора Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту Оксана Колтик, повідомляє сайт міської влади.

Крім того, виявлено порушення норм чинного законодавства, що не містять ризику втрат, на суму 1 мільярд 594 мільйони гривень. Найчастіше – це було завищення допустимого рівня цін.

За словами першого заступника голови КМДА Геннадія Пліса, за результатами перевірок у столиці відкрито 80 проваджень.

"Ми демонструємо відкритість та публічність міської влади, прозорість діяльності, запровадили централізований контроль – кожна бюджетна гривня знаходиться під контролем киян. Наступний наш крок – онлайн-режим: після завершення модернізації сайту можна буде отримати у мережі максимум інформації і послуг від влади", - сказав чиновник.

Крім того, за словами Пліса, у планах влади запровадження зрозумілих правил та публічний контроль за процесом державних закупівель, відкритість інформації про тендери, ціни тощо.

А також аудит діяльності всіх комунальних підприємств, скорочення їхньої кількості і створення єдиної бази даних комунального майна. 

Як відомо, столична влада неодноразово заявляла про перевірки і відкриті кримінальні провадження. Однак досі жоден чиновник з тих, які причетні до розкрадання бюджетних коштів, не притягнутий до відповідальності.   

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ