У Кличка обіцяють провести перевірку всіх аварійних будинків за 3 дні



Садиба Мурашка. Фото newsradio.com.ua

До 4 березня у столиці проведуть інвентаризацію усіх будинків та будівель, які знаходяться у незадовільному технічному стані.

Про це повідомляє сайт столичної влади.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, під час інвентаризації важливо встановити дійсний технічний стан будівлі, форму власності та балансоутримувача, а також визначити перелік необхідних робіт.

Проводитимуть перевірку керівники районів.

"Ми перевірятимемо абсолютно усі будинки, незалежно від форми власності та управління, оскільки не повинні допустити загрози надзвичайних ситуацій, під час яких можуть травмуватися чи гинути люди", - сказав Пантелеєв.

Він наголосив, що кожен балансоутримувач несе відповідальність за технічний стан будівель і проведення будь-яких робіт із дотриманням норм і техніки безпеки.

"Місто розробляє ефективні методи впливу на недобросовісних власників чи орендарів нерухомого майна з подальшим розірванням угоди або поверненням об’єкту до комунальної чи державної власності", – підсумував Пантелеєв.

Як відомо, міська влада нарахувала 48 аварійних будинків у Києві. Крім того, 101 будинок визнаний непридатним для проживання та 150 об’єктів нерухомості є такими, що мають незадовільний технічний стан.

Як відомо, 25 лютого в аварійному будинку на вулиці Богдана Хмельницького, 12-14 обвалились перекриття з 4 по 1 поверх. Під завалами опинились будівельники.  

Вранці 27 лютого з-під завалів на вулиці Богдана Хмельницького вилучили тіла двох загиблих чоловіків.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ