Забудовник з вулиці Потєхіна каже, що передасть СБУ "чотири 9-поверхівки квартир"



Забудовник ЖК "Берген" на вулиці Потєхіна, 9 ТОВ "Домобудівна компанія №7" заявляє, що будує висотки законно, на землі, яка не має жодного стосунку до Нацпарку "Голосіївський" і має передати СБУ 17,5 тисячі кв. м житла.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

"Територія законсервованої військової частини Е6642, де будується житловий комплекс, - це землі оброни, на яких планується будівництво житла для військовослужбовців СБУ та членів їхніх сімей. Ділянка не розташована ні на території, ні упритул до Національного природного парку "Голосіївський". Вона не відноситься до земель ні до охоронної, ні до буферної зон парку. Ділянка відділена від лісу дорогою", - наголосили у прес-службі.

Забудовник каже, що будує не впритул до парку і навіть не в його буферній зоні. Фото fundament.ua

У компанії запевнили, що у самого керівництва Голосіївського парку немає претензій до будівництва.  

"Щодо кількості квартир, які будуть передані замовнику будівництва СБУ, то за умовами договору між СБУ і ТОВ "ДБК №7" остання зобов'язана, через 48 місяців з моменту укладення договору, передати замовнику більш 17,5 тисячі кв. м житла. Це еквівалентно чотирьом 9-поверховим будинкам", - наголосив забудовник.

У компанії додали, що мають наміри у встановлені терміни завершити будівництво житлового комплексу, а також поліпшити і оновити інфраструктуру району.

"Крім того ТОВ "ДБК №7" має наміри провести заходи задля захисту НПП "Голосіївський" від антропогенного навантаження: встановлення огорожі, для захисту лісу та впорядкування вело- та пішохідних маршрутів на території парку", - наголосили у компанії.

Будівництво обіцяють завершити вчасно. Фото fundament.ua

Забудовник відзначив, що перед будівництвом була проведена комплексна оцінка проекту щодо впливу майбутнього об'єкта на навколишнє середовище та на прилеглу територію парку Голосіївський, її висновок був позитивним.

Наразі через суспільний інтерес до об'єкту, замовлена та проводиться повторна державна екологічна оцінка проекту.

"Те що відбувається зараз навколо будівництва житлового комплексу по вулмці Потєхіна, 9, компанія сприймає виключно як перешкоджання законній діяльності забудовника, який має всі дозвільні документи та ліцензії, та буде протистояти цим діям всіма законними способами", - підсумували у компанії-забудовнику.  

Як повідомлялося, громада Голосіївського району кілька тижнів поспіль блокувала будівництво ЖК "Берген" на вулиці Потєхіна, 9 неподалік від Голосіївського нацпарку. 

СБУ надала можливість будувати на державних землях оборони комерційне житло.

На місці військової частини планують звести квартал з 13 будинків (частина з них у 27-поверхів).

Відзначалося, що 3 тисяч 269 квартир, побудованих в житловому комплексі "Bergen", тільки 327 планується віддати замовнику – СБУ, решта – призначені для комерційного продажу.

Наприкінці січня СБУ просила забудовника багатоповерхового будинку по вулиці Потєхіна, 9 в Голосіївському районі Києві призупинити роботи через соціальну напругу.

ЗМІ повідомляли, що будівництво на вулиці Потєхіна, 9 створює серйозні екологічні ризики для Голосіївського лісу.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ