У Києві затримали зловмисника, який постачав у місто рибу з зони відчуження



Фото chernobyl.kh.ua

Прокуратура затримала зловмисника, який постачав на ринки міста Києва та Київської області рибу, виловлену у зоні відчуження навколо ЧАЕС.

Про це "Українській правді" повідомив у вівторок прокурор Генеральної прокуратури Владислав Куценко.

"Органами прокуратури вжито заходів задля знешкодження незаконної діяльності, пов'язаної із постачанням риби на ринки міста Києва та Київської області, добутої у зоні відчуження навколо Чорнобильської атомної електростанції", - повідомив прокурор.

"Сьогодні в рамках цієї операції було затримано особу під час намагання підкупити та дати хабар у розмірі 20 тисяч гривень начальнику відділу місцевої прокуратури Чорнобиля", - зазначив Куценко.

За його словами, зловмисник планував щомісяця передавати таку суму, щоб прокуратура не документувала незаконний вилов, вивезення та продажу риби із зони відчуження.

Однак прокурор, до якого надійшла вказана пропозиція, повідомив про зазначений факт керівництво прокуратури Київської області, що, в свою чергу, зірвало план зловмисників.

"Наразі вказана особа затримана, їй повідомлено про підозру. Планується обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - сказав Куценко.

За його словами, санкція статті передбачає позбавлення волі позбавлення волі до 8 років.

Наразі також проводяться заходи щодо знешкодження інших членів злочинної групи, зазначив прокурор.

Куценко констатував, що "частина риби, на жаль, встигла потрапити на ринки Києва".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ