У Кличка обіцяють розібратися з будівництвом на Татарці



Столична влада ініціює перевірку будівництва на вулиці Нагірній, 25-27, де замість тенісних кортів планують зводити висотку, і анулювання декларації про початок робіт.

Про це "Українській правді. Київ" повідомив керівник Департаменту міського благоустрою Дмитро Білоцерковець.

"Місто не видавало містобудівні умови та обмеження на це будівництво – ми не знаємо, ні скільки поверхів буде зведено, ні те, чи можна там взагалі будувати. За даними СУППР, ця ділянка зсувонебезпечна. Ми зараз ініціюємо перевірку цього будівництва", - сказав чиновник.

Він пояснив, що раніше за адресою Нагірна, 25 та 27 було майно профспілок у вигляді тенісних кортів і обслуговуючих будівель.

"Профспілки свого часу – у 90-х – впустили інших акціонерів. І почали розмивати частку профспілок і збільшувати частку акціонерів. Потім вони отримали декларацію на реконструкцію будівель під багатоповерхівку. Це вже питання до Держархбудінспекції – як вони дали цей дозвіл", - сказав Білоцерковець.

Він наголосив, що відсутність містобудівних умов є підставою для скасування декларації ДАБІ.

"Ми дали доручення управлінню з надзвичайних ситуацій КМДА спільно з СУППР перевірити це будівництво. Ми готуємо висновок, відносно того, щоб анулювати декларацію ДАБІ на основі того, що у них відсутні містобудівні умови і ведеться будівництво на зсувонебезпечній ділянці", - сказав Білоцерковець.

 Нині замість кортів на Татарці - котлован, техніка, бури і забиті палі 

Як відомо, на Татарці зріє черговий будівельний скандал. Мешканці мікрорайону заявляють про незаконне будівництво на зсувонебезпечній ділянці по вулиці Нагірній, 25-27.

За їх словами, за цією адресою буди тенісні корти. У грудні 2015 року їх знесли і розгорнули масштабне будівництво, про що свідчить глибокий котлован і кілька забитих паль.

Люди кажуть, роботи ведуться без жодних дозволів – ні до СУППРу, ні до Департаменту містобудування забудовник не звертався і відповідно дозволів не отримував.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ