Кличко наказав перевірити всі аварійні будинки Києва



Фото ГУ ДСНС Києва

Мер Києва Віталій Кличко дав доручення перевірити всі аварійні будинки столиці з метою виявлення несанкціонованого проведення будівельно-ремонтних робіт.

Про це повідомляє сайт Київської адміністрації.

"Я дав завдання перевірити всі аварійні будинки і взяти під контроль, щоб жодних несанкціонованих робіт у таких будинках не здійснювалося", – сказав мер.

Зранку знов була на Хмельницького, 12-14.Людину з-під завалу з вчорашнього дня досі не витягнули. Чи вона жива невідом...

Опубліковано Оленою Єскіною 26 лютого 2016 р.

Він також зазначив, що столична влада буде порушувати питання про можливість повернення у комунальну власність будинків, власники яких упродовж певного періоду часу не проводять у них жодних робіт.

"Будинки, які стоять роками в аварійному стані, не тільки псують вигляд міста, а й створюють загрозу для людей", – підкреслив міський голова.

У свою чергу заступник голови КМДА Микола Поворозник заявив, що будівля, яка обвалилася на вулиці Богдана Хмельницького, не несе загрози іншим сусіднім об'єктам.

"Там ніякої загрози немає, ніяких подальших руйнувань не відбувається", - цитує чиновника Укрінформ.

 КМДА: будинок на Богдана Хмельницького, який обвалився 25 лютого, не несе загрози сусіднім об'єктам. Фото ГУ ДСНС Києва

Як відомо, 25 лютого в аварійному будинку на вулиці Богдана Хмельницького, 12-14 обвалились перекриття з 4 по 1 поверх. Під завалами опинились будівельники. 

Кличко наголосив, що роботи в будинку відбувалися з порушенням техніки безпеки і без будь-яких дозвільних документів.

Згодом стало відомо, що один робітник загинув під завалами. 

Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 271 КК України (порушення правил охорони праці, що спричинило тяжкі наслідки).

Станом на 15:00 26 лютого рятувальники продовжують пошуково-рятувальні роботи на місці обвалу перекриттів у відселеному будинку по вулиці Богдана Хмельницького.

Вони розбирають завали, щоб дістатися до загиблого чоловіка та продовжують пошук ще двох осіб, доля яких наразі невідома.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ