На Нижньому Валу розбирають незаконну будівлю. ФОТО



КП "Київблагоустрій" проводить демонтаж незаконної будівлі на вулиці Нижній Вал, 15.

Про це у facebook повідомив керівник Департаменту міського благоустрою КМДА Дмитро Білоцерковець.  

"Почали процес демонтажу великого об’єкта, який збудували на бульварі Валів Подола. Унікальний випадок, коли, користуючись ситуацією у 2014 році при "кришуванні" тодішньою міліцією захопили бульвар навпроти КП "Житній ринок"", - написав Білоцерковець.

Він відзначив, що демонтаж проходить за підтримки нової поліції.

Начали процесс демонтажа большого объекта, который построили на бульваре Валов Подола. Уникальный случай когда пользуясь...

Опубліковано Dmitriy Belotserkovets 26 лютого 2016 р.

Як пояснив чиновник "Українській правді. Київ", ця незаконна будівля вросла під час революції.

"Тут захопили землю, встановили невеличку металеву побутову, а під час революції звели оцю будівлю. Почали будувати у березні 2014 року. Ззовні вона нагадує капітальне будівництво, але по факту це МАФ. Ймовірно, це мали бути якісь магазини. Але він не був введений в експлуатацію. Ззовні був завершений, але всередині ні", - сказав Білоцерковець.

Він пояснив, що якби місто намагалося змусити власника цієї споруди демонтувати її самостійно, то це забрало б років 5.

"Ми довго не могли його знести, бо нам треба було визначення, що це не капітальна споруда, оскільки там є газобетон. Ми довели, що ділянка самозахоплена, нема присвоєння адреси. Якби ми намагались змусити власника це робити, то це розтяглось би на 5 років. Для цього треба суди. До того нема гарантії, що власник навіть за рішенням суду знесе споруду. Бо зазвичай власники отаких МАФів – це фірми-нульовки", - сказав чиновник.

Він не зміг уточнити, у скільки обійдеться демонтаж такої споруди, але відзначив, що роботи з розбирання маленького МАФа коштує 4,7 тисячі гривень.

"Демонтаж МАФів ось такого великого розміру обходиться десь у 30-40 тисяч гривень", - підсумував Білоцерковець.     

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ