Київ спробує віддати в оренду 22 громадські туалети



Фото perspektyvy.kiev.ua

Столична влада має намір провести інвестиційний конкурс для ремонту 22 громадських вбиралень.

Про це "Українській правді. Київ" повідомила директор КП "Київводфонд" Світлана Козловська.

За її словами, ці вбиральні пропонують передати в оренду без зміни цільового призначення.   

Козловська відзначила, що "Київводфонд" має на балансі 86 громадських вбиралень стаціонарного типу та 6 вбиралень модульного типу. Із них у парках і скверах розташовані 39 стаціонарних туалети, ще 22 – в підземних переходах.

"Загалом працює 56 вбиралень і 1 модуль. Незадовільний технічний стан у 38 громадських вбиралень, капітального ремонту потребують 11", - сказала директор КП.

Вона наголосила, що ситуація з громадськими вбиральнями ускладнюється невизначеним правовим статусом частини з них, відсутністю відповідної документації і навіть рейдерськими атаками на громадські туалети. 

"Ще одна проблема – ремонт. У 2015 році ми провели капітальний ремонт 7 громадських вбиралень в парках. У 2016 році проведемо капітальний ремонт 5 громадських вбиралень", - додала Козловська.

Вона відзначила, що поточний та капітальний ремонт, утримання, охорона громадських туалетів є надзвичайно витратною справою.

"Рішенням є передача частини цих вбиралень орендарям без зміни цільового призначення. З цією метою ми плануємо передати на інвестиційний конкурс 22 громадські вбиральні у 2016 році", - підсумувала директор КП "Київводфонд". 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ