Bionic Hill виграв суд у справі про виділення землі під технопарк у Києві



Фото bionic-hill.com

Вищий адміністративний суд 24 лютого визнав правомірним рішення Київради про виділення земельної ділянки під будівництво інноваційного парку Bionic Hill.

Про це повідомляє сайт Bionic Hill.

Відзначається, що аналогічні за суттю рішення раніше були винесені Вищим господарським судом України, Господарським судом Києва, Окружним адміністративним судом Києва, Київським апеляційним адміністративним судом.

"Таким чином, на сьогоднішній день компанія успішно довела свою правоту по лінії як господарських, так і адміністративних судів", - йдеться в повідомленні.

У компанії наголосили, що мають усі необхідні документи для реалізації проекту.

 

Як відомо, 4 лютого Вищий госпсуд визнав правомірним рішення Київради про виділення земельної ділянки під будівництво інноваційного парку Bionic Hill.

Як відомо, будівництво інноваційного парку "Біонік Хілл", який мав розташуватися на місці колишніх військових складів на вулиці Пономарьова, 1-А у Святошинському районі, планували розпочати у 2013 році.

Технопарк вирішили звести на території у 147 га за рахунок Біличанського лісу.  

 

Проект технопарку передбачав організацію науково-виробничої зони приблизно на 30 тисяч робочих місць, будівництво університету, науково-дослідницького та навчального центру, офісів та лабораторій, де будуть розвиватися інформаційні та комунікаційні технології, фармацевтика і біотехнології, прилади та устрої з енергозбереження.

Крім того, планувалося організувати зону селища на 12,2 тисячі населення з 5-7 поверховою забудовою, установами обслуговування, дитячими садками, школою, автостоянками.  

Зокрема, там хотіли збудувати готель на 165 номерів, будівлю загальноміського центру, поліклініку на 700 відвідувачів, підприємство громадського харчування з вбудованим фітнес-центром, загальноосвітню школу на 33 класи, дитсадок на 160 місць суміщений з початковою школою 8 класів, офісні будівлі, паркінг на 700 авто, районну газову котельню.

Столична влада обіцяла, що розпочне будівництво парку "Біонік Хілл" до кінця 2012 року. 

У травні 2012 року голова КМДА Олександр Попов заявляв, що першу фазу інноваційного центру Bionic Hill реалізують уже через 3 роки – тобто  до 2015-2016 року. 

Однак мешканці військового містечка позивалися проти Київради, бо переконані, що виділення землі було незаконним.

6 серпня 2014 року Київський апеляційний адмінсуд визнав незаконним відчуження земель колишньої військової частини, що знаходиться поблизу Коцюбинського, під будівництво технопарку Bionic Hill.

Засновник парку і акціонер компанії UDP Василь Хмельницький повідомив, що будівництво "Bionic Hill" у Києві "заморожено", оскільки міська влада не профінансувала роботи з будівництва дороги та підведення комунікацій до ділянки. Вартість цих робіт оцінюють у 337 мільйонів гривень.

Варто зазначити, що один під’їзд до ділянки, де проектувався "Bionic Hill", існував. Однак у серпні 2014 року суд обмежив територію, на якій може вестися будівництво проекту.

Компанія "Біонік Ленд", якій раніше належала вся ділянка площею 147 га, втратила частину землі. Саме сюди веде стара дорога. Ділянку було втрачено через сумнівну процедуру землевідводу.

22 жовтня 2014 року Господарський суд Києва визнав недійсним рішення Київради щодо виділення землі для реалізації проекту Bionic Hill. 

Фото bionic-hill.com

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ