Депутат від "Самопомочі" відклав розгляд звернення щодо ВДНГ



Фото patrioti.kiev.ua

24 лютого депутат Київради від "Самопомоч" Роман Марченко відклав розгляд свого звернення щодо можливості передачі комплексу "ВДНГ" у комунальну власність Києва. 

Як повідомляє прес-служба "Самопомочі" у Київраді, це зроблено "у зв’язку з потребою у додатковому залучені широкої громадськості Києва до обговорення піднятої проблеми".

При цьому у прес-службі наголосили, що звернення Марченка щодо "Експоцентру України" було лише запитом на отримання інформації, а не ініціюванням жодної процедури.

"Слід зазначити, що відповідно до закону "Про передачу об'єктів державної та комунальної власності", для передачі об’єкта з державної власності у комунальну необхідні: 1. Відповідне рішення Кабміну про передачу об’єкта з державної власності; 2. Згода міської ради на прийняття цього об'єкта у комунальну власність", - йдеться в повідомленні.

У "Самопомочі" наголосили, що таким чином, депутат не уповноважений ініціювати таку процедуру, а може лише пропонувати відповідним органам розглянути її можливість у перспективі.

Також у фракції додали, що ініціюватиму громадські обговорення з цього питання.

Як відомо, раніше керівництво ВДНГ заявило, що столичні депутати мають намір забрати комплекс "Експоцентру України" (ВДНГ) до комунальної власності, щоб ефективніше ним розпоряджатись.

Їх така ініціатива обурила. Мовляв, депутат "Самопомочі" навіть не поцікавився, як наразі справи у ВДНГ, а відразу написав листа до ДУС з питанням про передачу комплексу місту.

Керівництво Експоцентру припустило, що ВДНГ хочуть забрати, щоб потім продати під забудову.  

Водночас сам депутат розповів "Українській правді. Київ", що мова йде не про проект рішення, а лише про звернення розглянути таку можливість.

Свою ініціативу він пояснив метою підтримати міський бюджет і підтримати розвиток самого комплексу.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ