У Києві планують відремонтувати 3 тисячі будинків до 2020 року



Фото mistaua.com

Столична влада має намір відремонтувати 775 ліфтів та 2 тисяч 975 будинків за наступні 5 років за майже 39 мільярдів гривень.

Відповідний проект підтримала комісія Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, повідомляє прес-служба міськради.


Загальний обсяг фінансування на розвиток житлово-комунального господарства на наступних 5 років складає 38,63 мільярда гривень (з них кошти підприємств та інвестиційні ресурси – 26,83 мільярда гривень, із міського бюджету – 8,74 мільярда гривень, решта – 3,06 мільярда залучатимуть із державного бюджету).

Передбачається, що за 5 років у рамках програми підвищення енергоефективності та розвитку житлово-комунальної інфраструктури Києва буде проведуть капремонт, заміну та модернізацію 775 ліфтів (кошторис 460 мільйонів гривень), відновлення 100 тисяч кв. м асфальтового покриття прибудинкових територій житлових будинків та міжквартальних проїздів (165 мільйонів гривень), та облаштування 640 одиниць ігрових та спортивних майданчиків (загальні витрати 80 мільйонів граиень).

Програмою також передбачено ремонт та відновлення роботи 530 модульних індивідуальних теплових пунктів, обладнання яких вийшло із ладу (на це в програмі передбачено 504 мільйони гривень).

На комплексну термосанацію житлового фонду Києва планують виділити 800 мільйонів гривень.

Загалом на капітальний ремонт житлового фонду столиці із застосуванням енергозберігаючих технологій і обладнанням на умовах співфінансування заплановано 500 мільйонів гривень (капремонт 2 тисяч 975 будинків).

Також у програмі заплановано продовження будівництва другої нитки Головного міського каналізаційного колектору діаметром 3200 мм, довжиною 9,7 км та проведення реконструкції Головного міського каналізаційного колектору (307 мільйонів).

Планується реалізувати 94 комплексних проекти з реконструкції магістральних тепломереж, 8 – з реконструкції розподільчих тепломереж, 7 – з будівництва тепломереж.

Для поліпшення системи водовідведення та зменшення енерговитрат передбачено реконструкцію каналізаційних насосних станцій з впровадженням енергозберігаючих технологій (Метрологічна, Русанівка, Микільська Борщагівка-1, Оболонська, Ново-Подільська, Водопарк, Наводницька, Мишоловка та інші).

Також до 2020 року планується модернізувати системи освітлення у всіх освітніх закладах міста.

Цільову програму мають затвердити на пленарному засіданні Київради.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ