Патрульний Олійник уникнув адмінвідповільності за водіння в п'яному стані - ЗМІ



Сергій Олійник. Фото УП

Підозрюваний в убивстві 17-річного пасажира BMW під час погоні в Києві патрульний поліцейський Сергій Олійник уникнув у 2014 році адміністративної відповідальності за водіння в стані алкогольного сп'яніння.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на поінформоване джерело.

За словами співрозмовника агентства, 20 серпня 2014 року Бершадський районний суд Вінницької області закрив провадження в справі про притягнення його до адмінвідповідальності у зв'язку із закінченням строку такого притягнення.

Відповідно до протоколу про адміністративне правопорушення, 5 квітня 2014 року о 8:10 у Новоград-Волинському Житомирської області Олійник керував автомобілем Volkswagen Polo у стані алкогольного сп'яніння.

Огляд на факт уживання алкоголю проводився за допомогою алкотеста "Драгер".

Постановою суду від 15 травня 2014 року справу з матеріалами про притягнення до адміністративної відповідальності Олійника за ч. 1 ст. 130 Кодексу про адміністративні правопорушення було повернуто для доопрацювання у відділ ДАІ  Бершадського райвідділу Управління МВС у Вінницькій області, оскільки в складеному протоколі про адміністративне правопорушення були відсутні пояснення свідків, а на виклик до суду вони не з'явилися.

Після доопрацювання адміністративну справу стосовно Олійника про притягнення його до адміністративної відповідальності було повернуто 4 серпня 2014 року на розгляд у суд.

Суд установив, що, відповідно до Кодексу про адмінправопорушення, адміністративне стягнення може бути накладено не пізніше, ніж через три місяці від дня вчинення правопорушення.

"Як вбачається з матеріалів справи, на момент її розгляду судом пройшло більш як три місяці від дня вчинення правопорушення. Відповідно до правил п. 7 ст. 247 Кодексу про адмінправопорушення, провадження в справі не може бути почато, а почате підлягає припиненню при закінченні на момент розгляду справи строків, передбачених ст. 38 Кодексу", - йдеться в постанові суду.

З огляду на це суд закрив провадження в справі про притягнення до адміністративної відповідальності Олійника.

Як відомо, Генпрокуратура має намір у понеділок допитати Олійника за справами проти активістів Автомайдану.

Вночі 7 лютого київська патрульна поліція під час переслідування застрелила 17-річного хлопця, який у компанії трьох інших намагався втекти на BMW. 

Переслідування порушників, що їхали на великій швидкості, тривало більше 30 хв.

Поліцейські неодноразово попереджали через гучномовець про відкриття вогню, після чого обстріляли автомобіль.

У результаті обстрілів було пробите колесо авто, один з порушників отримав смертельне поранення.   

Трьох інших молодих хлопців затримали, вони перебували у нетверезому стані.

19 лютого Печерський районний суд Києва відправив під арешт на 2 місяці патрульного Сергія Олійника, підозрюваного у вбивстві пасажира BMW під час автопереслідування в Києві.

Згодом нардеп Ігор Луценко заявив, що Олійник, який застрелив пасажира БМВ, саджав ''Автомайдан''.

Адвокат Олійника підтвердив, що той раніше працював в МВС, проте заявив, що йому невідомо, чим мотивовані заяви про арешт Автомайданівців з боку його підзахисного.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ