Трапезна може не витримати прихожан – заступник директора "Софії"



Керівництво Національного заповідника "Софія Київська" переконане, що приміщення Трапезної (Теплої Софії) не пристосоване під проведення постійних багатолюдних богослужінь.

Більше того – підлога храму може провалися просто у підвал 18 століття.

Про це у facebook написав перший заступник директора заповідника "Софія Київська" Вадим Кириленко.

"Заповідник "Софія Київська" взагалі не розглядав, не розглядає (сподіваюсь! і не буде розглядати) передачу Трапезної (Теплої Софії) в власність будь якій конфесії, будь-якому патріархату. На даний час, щодо передачі пам’ятки з балансу заповідника, нами не отримано жодного документа, чи будь-якої іншої письмової вказівки", - написав він.

Трапезна не пристосована до богослужінь. Фото з facebook Кириленка

Кириленко наголосив, що приміщення пам’ятки є постійно діючою виставкою, які не пристосовані під проведення постійних багатолюдних богослужінь.

"А стара (гарно полакована, що є, то є) підлога головного залу взагалі опирається на склепіння підвалу 18 століття. Під час останньої реставрації у 1977 -78 роках конструктив підлоги частково був залишений попередній. Хто дасть гарантію, що це все не обвалиться разом з великою кількістю людей", - додав перший заступник директора заповідника.

Він переконаний, що у Трапезній може існувати лише музей.

Музей. І тільки так !!!Колеги, друзі - трошки інформації та своїх міркувань.Заповідник Софія Київська взагалі не розгл...

Опубліковано Вадимом Кириленком 21 лютого 2016 р.

Як відомо, Міністерство культури дозволило УПЦ (КП) проводити богослужіння в одному з храмів на території "Софії Київської".

Українська православна церква Московського патріархату назвала зневагою Конституції дозвіл Мінкультури УПЦ Київського патріархату проводити богослужіння в одному із храмів Нацзаповідника "Софія Київська".

Опікунська рада Нацзаповідника "Софія Київська" вважає, що дозвіл Міністерства культури Українській православній церкві (КП) проводити богослужіння в одному із храмів на території заповідника призведе до втрати статусу об'єкта ЮНЕСКО.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ