Мешканці Святошинського провулку бояться, що нова висотка зруйнує їх будинок

21.02.2016  13:22 __ Ірина Балачук


Забудовнику принесли шини

Громада будинку №2 у Святошинському провулку Києва виступає категорично проти зведення висотки "Київміськбудом" у їхньому дворі. Люди кажуть: нова 25-поверхівка просто зруйнує їхній дім.

Про це місцева громада повідомила "Українській правді. Київ".

"Зведення 25-поверхового будинку може призвести до незворотних наслідків! Часткове просідання ґрунту під нашим будинком розпочалося ще під час будівництва, на стінах почали з’являтися тріщини, плитка у квартирах почала відставати. Але забудовник на цей факт не зважає", - наголошують мешканці.

Вони нагадали, що невеличка територія біля їхнього будинку ще з 1992 року разом з ділянкою, на якій стоїть їхній будинок, належала підприємству "СКТБ Комплекс". На ній мали звести дитсадок.

"Ділянка, на якій зводили наш будинок, виявилася дуже складною, оскільки раніше на ній було озеро, ґрунти і досі повні підземних струмків. Через це будівництво тривало майже 10 років. Біля нашого будинку, за проектом, мав бути дитячий садок, оскільки будь-яке багатоповерхове будівництво тут неможливе через підземні ріки та сипучий ґрунт", - наголошують мешканці.

 

Крім того, за їх словами, ділянка, на якій хочуть звести 25-поверхівку, є повністю ізольованою: з одного боку школа, з іншого комерційне підприємство, з третього КП "Святошинське лісопаркове господарство", з четвертого двором їхнього будинку.

"Оскільки запустити важку будівельну техніку через наш двір неможливо, забудовник "домовився" вести її через територію "Лісгоспу", невідомим чином отримавши на це дозвіл. Наразі замість паркану на межі ділянки з "Лісгоспом" з’явилися ворота, крізь які забудовник пробував завести техніку", - кажуть жителі.

Люди проти цієї висотки. Фото з сайту "Київміськбуду".

Активне протистояння мешканців провулку Святошинського, 2 з "Київміськбудом" триває уже більше 2 тижнів.

Техніку заблокували камінням. Також принесли шини 

"Ми хочемо донести громадськості сигнал тривоги. Злиденна інфраструктура багатьох мікрорайонів міста є наочним показником того, що якість життя простих людей не особливо хвилює київську владу", - наголошують мешканці.

"Ми відстоюємо своє законне право на нормальне, спокійне, вільне життя. Ми за дитячий садок, але категорично проти 25-поверхової забудови, бо вона унеможливить наше життя!",  - підсумували місцеві жителі.  

Люди кажуть, що відстоюватимуть свій двір. Відступати не збираються

Як відомо, у Києві розгорнувся черговий будівельний скандал.  

Мешканці Святошинського провулку, 2 виступають категорично проти будівництва 25-поверхового житлового будинку у дворі їх будинку. За словами жителів, звести висотку хочуть на земельній ділянці раніше виділеній під будівництво дитячого садка. Для цього навіть змінили адресу на вулицю Святошинську. 

18 лютого жителі Святошинського провулку, 2 заявили, що їх побили тітушки забудовника.

Водночас ПАТ "ХК "Київміськбуд" наголошує, що будівництва на вулиці Святошинській відбувається законно. Компанія оприлюднила документи, що підтверджують законність робіт. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ