Київрада планує звітувати про хід розгляду петицій щомісяця



Скриншот з сайту петицій

Один раз на місяць секретар Київради проводитиме нараду щодо стану розгляду міськрадою електронних петицій і може надавати доручення, щоб пришвидшити вирішення питань, порушених киянами.

Таке рішення прийняла робоча група щодо петицій, повідомляє прес-служба Київради.

Відзначається, що на відповідні наради запрошуватимуть представників ЗМІ та громадськість. А за їх результатами проводитимуть прес-конференції.

Водночас, якщо новостворена петиція дублює уже існуючу, то її не реєструватимуть на сайті. Про це повідомлять автору із зазначенням причин відмови.

Серед напрацьованих положень також обов'язкове створення робочих груп комісіями, яким доручено розглянути електронне звернення.

Засідання відповідних робочих груп будуть протоколюватися. Матеріали й тексти письмових виступів членів робочої групи та запрошених на засідання осіб, додаватимуться до протоколу.

 Скриншот з сайту петицій

Відзначається, що за наявної технічної можливості, секретаріат Київради забезпечуватиме web-трансляцію засідань постійних комісій та робочих груп, які розглядають петиції, в режимі реального часу на офіційному веб-сайті Київради.
 
Розробники сайту петицій підтвердили технічну можливість реалізації механізмів, які закладено в проект положення про петиції.

Озвучені доповнення  має ще погодити постійна комісія Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків.

Після цього напрацьований документ буде винесено на пленарне засідання Київради.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ