Служби у храмі "Софії" приведуть до втрати статусу об'єкта ЮНЕСКО – Опікунська рада



Фото zharii.kiev.ua

Опікунська рада Нацзаповідника "Софія Київська" вважає, що дозвіл Міністерства культури Українській православній церкві (КП) проводити богослужіння в одному із храмів на території заповідника призведе до втрати статусу об'єкта ЮНЕСКО.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на заяву опікунської ради.

"Спроби Мінкульту змусити Національний заповідник "Софія Київська" укласти договір про безкоштовне користування УПЦ (КП) пам'ятником архітектури національного значення (Трапезна) є прямою загрозою існування цілісного комплексу унікального заповідника, що призведе до втрати статусу об'єкта під охороною ЮНЕСКО", - йдеться в документі.

Опікунська рада наголошує, що рішення Мінкульту грубо порушує взяті Україною після ратифікації Конвенції про охорону всесвітньої спадщини зобов'язання, і цілу низку інших міжнародних зобов'язань.

Від Мінкульту вимагають скасувати це рішення.

Як відомо, Міністерство культури дозволило УПЦ (КП) проводити богослужіння в одному з храмів на території "Софії Київської".

Українська православна церква Московського патріархату назвала зневагою Конституції дозвіл Мінкультури УПЦ Київського патріархату проводити богослужіння в одному із храмів Нацзаповідника "Софія Київська".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ