Кияни без лічильників тепла заощадили на опаленні 23 мільйони – Київенерго



Фото business.сom

Мешканці будинків без теплолічильників заощадили на опаленні у грудні майже 22 мільйони гривень та ще майже 1 мільйон гривень – у січні.

Про це повідомляє прес-служба "Київенерго".

У компанії пояснили, що зекономити мешканцям вдалося через те, що нарахування за опалення їм проводили на основі даних Укргідрометцентру відповідно до нової Постанови Кабміну № 1037.

"Оскільки у грудні було тепло …кияни змогли заощадити на опаленні майже 22 мільйони гривень за 31 день місяця. Наприклад, власники 2-кімнатних квартир площею 50 кв. м сплатили приблизно на 200 гривень менше від нормативного тарифу, який брався до розрахунку раніше", - пояснили у "Київенерго". 

 

У січні до тарифу була закладена температура повітря –5,9°С, а по факту, згідно з даними Гідрометцентру, середньомісячна температура становила –5,7 С°.

"Розрахунок вартості опалення за новою методикою навіть у холодний січень дозволив власникам 2-кімнатних квартир заощадити близько 20 гривень у порівнянні з нормативним тарифом 16,14 гривні за 1 кв. м. Усього за січень кияни, що проживають у будинках  без теплолічильників, заощадили майже 1 мільйон гривень", - додали у "Київенерго".

Водночас компанія закликала киян та міську владу бути відповідальними та дисциплінованими у розрахунках за спожиті електроенергію, опалення та гарячу воду.

"Заборгованість побутових клієнтів "Київенерго" станом на 1 лютого за спожиті послуги складає майже 1 мільярд 248 мільйонів гривень", - наголосили у "Київенерго". 

Як відомо, у грудні 2015 року Кабмін змінив методику нарахування за централізоване опалення для будинків, не обладнаних приладами обліку тепла.

Відтак, сума у рахунку за опалення залежить від температури зовнішнього повітря. Це дозволяє мешканцям таких будинків сплачувати приблизно стільки ж, як за лічильником.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ