Через сміттєзвалище біля водозабору на Оболоні порушили кримінальну справу

19.02.2016  15:32 __ Ірина Балачук


Фото з facebook Депутатська група Оболоні

За фактом скидання сміття поблизу водозабірної станції на Оболоні порушили справу.

Про це у facebook повідомив директор Департаменту міського благоустрою Дмитро Білоцерковець.  

"Учора зав’язки київському розділу "Української правди" дізнались про ситуацію з забрудненням території біля водозабору на Богатирській. Спасибі екологічній інспекції міністерства за оперативну реакцію на наше звернення. За цим фактом уже порушено кримінальну справу", - написав чиновник.

Як пояснив він у коментарі "Українській правді. Київ", станом на сьогодні вивезення сміття зупинили.

"Відразу після вашого дзвінка на місце виїхала перевірка. Зараз роботи з вивезення сміття зупинені. Ми звернулись до екоінспекції при міністерстві, щоб вони виїхали, порахували збиток і взагалі прояснили ситуацію. А ситуація така. Є такий кооператив "Чорнобилець-2005", який перебуває на низькому рівні по відносно води. Їх логіка така – вони стали стимулювати, щоб туди масово звозили сміття, щоб підняти рівень землі над водою. Якщо туди звозити ґрунт, то це дорого, от вони вирішили навезти туди сміття, а зверху присипати усе ґрунтом", - розповів Білоцерковець.   

По поводу ситуации с водозабором: http://kiev.pravda.com/news/56c583f6f14fd/Благодаря активности Dmitriy...

Опубліковано Владиславом Михайленком 18 лютого 2016 р.

"Це незаконно, Міністерство зараз рахує збитки і цей кооператив "Чорнобилець-2005" буде нести повну відповідальність", – запевнив чиновник.

За його словами, наразі міська влада чекає результатів аналізу води, щоб встановити рівень загрози для ґрунту і дніпровської води.

Як уточнив начальник Оболонського управління Нацполіції Києва Михайло Ніконов, справу порушено за статтею 365 (перевищення влади, самоуправство).

Як відомо, раніше екологи повідомляли, що над Києвом нависла небезпека отруєння питної води, оскільки біля Дніпровського водозабору на Оболоні невідомі влаштували звалище токсичних відходів.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ