"Київміськбуд" запевняє, що будівництво на вулиці Святошинській законне. Документи

19.02.2016  11:17

1 2 3 4 5

ПАТ "ХК "Київміськбуд" наголошує, що будівництва на вулиці Святошинській відбувається законно.

Документи, що підтверджують законність робіт, компанія оприлюднила на своєму сайті.

"Проведення будівельно-монтажних робіт на земельній ділянці за адресою вулиця Святошинська, 2 є абсолютно законним, що підтверджено дозвільними документами і експертними висновками", - йдеться в повідомленні.

За словами директора Департаменту капітального будівництва ПАТ "ХК "Київміськбуд" Олега Регіди, у 2014 році Київради передала земельну ділянку по вулиці Святошинській площею 0,4975 га ПАТ "ХК "Київміськбуд" для будівництва та експлуатації житлового будинку з вбудованими нежитловим приміщеннями.

"Після цього рішення був укладений договір оренди земельної ділянки між Київрадою і Холдингом. Укладений він 20 березня 2015 року терміном на три роки. Далі ми розробили проект на це будівництво. Отриманий нами дозвіл на будівництво від Державної архітектурно-будівельної інспекції України", - сказав Регіда.

Він пояснив, що планується будувати 25-поверховий житловий будинок із підземним паркінгом та вбудованим-прибудованими приміщеннями.

 

Регіда також наголосив, що підтвердити інше рішення Київради, видане, за словами протестувальників, у 1992 році, наразі неможливо. Натомість, "Київміськбуд" має всі дозволи і документи, згідно чинного законодавства.

"У нас на сьогоднішній день є всі чинні документи. Після того, як ми розробили проект ми отримали експертний звіт щодо проектної документації. Під ним підписується 10 експертів. Цей звіт видає Українська будівельна експертиза.

Тобто, експерти перевірили проектну документацію, що вона дійсно відповідає всім вимогам. А експерти відповідають за такі висновки своїми сертифікатами. Решта все – слова. Це не моя думка або моя позиція, є документи, і  ними я підтверджую дозвіл на будівництво, документи, які дійсні, які ніхто не відмінив", - наголосив Регіда.

Як відомо, у Києві розгортається черговий будівельний скандал.

Мешканці кажуть: У дворі будинку, на місці, де обіцяли збудувати дитсадок, нині хочуть звести висотку у 25 поверхів. Скриншот з googlemaps

Мешканці Святошинського провулку, 2 виступають категорично проти будівництва 25-поверхового житлового будинку у дворі їх будинку. За словами жителів, звести висотку хочуть на земельній ділянці раніше виділеній під будівництво дитячого садка.

18 лютого жителі Святошинського провулку, 2, які виступають проти будівництва висотки у їхньому дворі заміст дитсадка, заявили, що їх побили тітушки забудовника.

 Фото надане мешканцями 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ