Мінкульт дозволив УПЦ (КП) проводити богослужіння у "Софії Київській"



Фото з сайту заповідника

Міністерство культури дозволило Українській православній церкві Київського патріархату проводити богослужіння в одному із храмів на території Національного заповідника "Софія Київська".

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив міністр культури В'ячеслав Кириленко, повідомляють "Українські новини".

"До Міністерства культури звернулася Українська православна церква Київського патріархату для того, щоб надати їм можливість вести богослужіння на території Національного заповідника "Софія Київська" на території храму так званої "Теплої Софії". Ми розглянули це звернення і не знайшли підстав, щоб його не задовольнити", - сказав він.

Цифрами позначені: 1. Софійський собор. 2. Дзвіниця собору. 3. Будинок митрополита. 4. Трапезна (Тепла Софія). 5. Бурса. 6. Брама Заборовського. 7. Південна башта. 8. Братський корпус. 9. Мури. 10. Хлібня. 11. Пристінний корпус. Фото  n.sophiakievska.org 

Віце-прем'єр наголосив, що богослужіння будуть проходити не на території самого храму "Святої Софії", але в церкві 18-го століття.

Богослужіння будуть проходити у Трапезній (Теплій Софії). Фото n.sophiakievska.org 

Як відомо, Трапезну збудували у 1722-1730 роках. Трапезна поєднувала у собі монастирську їдальню та церкву. Зводилась вона у формах українського бароко.

На початку 19 століття архітектор Андрій Меленський перебудував трапезну у теплу церкву.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ