Захист підозрюваного у вбивстві пасажира BMW просить взяти його під домашній арешт



Фото firtka.if.ua

Захист патрульного Сергія Олійника підозрюваного у вбивстві підлітка під час переслідування BMW, просить Печерський райсуд призначити у вигляді запобіжного заходу цілодобовий домашній арешт із носінням електронних засобів контролю.

Про це під час судового засідання заявив адвокат підозрюваного, повідомляють "Українські новини".

Також, за словами адвоката, справа проти Олійника має політичне забарвлення, з метою нашкодити керівництву Національної поліції.

При цьому представники прокуратури наполягають на взятті Олійника під варту.

О 16:40 суддя Світлана Шапутько оголосила про початок судового засідання з обрання запобіжного заходу.

Станом на 18:00 проходив допит свідків, зокрема напарника підозрюваного, на якого було вчинено наїзд водієм BMW.

Як відомо, вночі 7 лютого київська патрульна поліція під час переслідування авто BMW, яке порушувало ПДР і їхало на високій швидкості, застрелила 17-річного хлопця, який у компанії трьох інших чоловіків перебував у машині. 

Переслідування порушників тривало більше 30 хв.

Поліцейські неодноразово попереджали через гучномовець про відкриття вогню, після чого обстріляли автомобіль.

У результаті обстрілів було пробите колесо авто, один з порушників отримав смертельне поранення.   

Трьох інших молодих хлопців затримали, вони перебували у нетверезому стані.

24-річний Ростислав Храпачевський – водій BMW, що брав участь у нічній погоні зі стріляниною, визнав, що був п'яним за кермом чужого авто, але переконаний, що патрульні мали на меті не затримати порушників, а убити.

Національна поліція відсторонила від служби співробітників, які брали участь у погоні із загибеллю підлітка у ніч на 7 лютого у Києві.

Адвокат Храпачевського Станіслав Іваницький заявив, що під часпереслідування поліцейські стріляли в автомобіль не тільки під час руху, а й під час зупинки. 

16 лютого столична Прокуратура проводила обшуки у будівлі Управлінні патрульної поліції Києва у зв’язку з розслідуванням нічної погоні зі стріляниною 7 лютого.

Прокуратура Києва повідомила про підозру у вчиненні злочину інспектору патрульної поліції Сергію Олійнику, який брав участь у нічному переслідуванні BMW та застрелив 17-річного пассажира авто.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ