Патрульному, що застрелив підлітка, під час переслідування BMW, оголосили підозру



Скриншот з відео з нагрудної камери парульного

Прокуратура Києва повідомила про підозру у вчиненні злочину одному з інспекторів патрульної поліції Києва, який брав участь у нічному переслідуванні BMW та застрелив 17-річного пассажира авто.

Про це на брифінгу 18 лютого заявив заступник генпрокурора Анатолій Матіос, повідомляє сайт Прокуратури Києва.

За його словами, у ході досудового розслідування встановлено, що патрульний під час переслідування автомобіля, в якому перебувало 4 особи, перевищив службові повноваження, здійснив постріли, від яких пасажир Михайло Медведєв помер.

За словами Матіоса, цей поліцейський відстріляв майже 2 обойми зі своєї табельної зброї включаючи низку пострілів впритул по автомобілю.

"Загалом по автомобілю було зроблено 37 пострілів", - сказав він.

Патрульному оголошено підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень), ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 15, п. 5 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб) КК України.

Матіос наголосив, що це зроблено за результатами проведеного упродовж 10 днів досудового розслідування, на підставі висновків низки експертиз, речових доказів та отриманих документів.

"З урахуванням санкцій вищевказаних статей та за наявності обґрунтованих підстав слідчим подано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - йдеться в повідомленні.

Матіос запевнив, що прокуратура Києва вживає вичерпні заходи для забезпечення повного, всебічного та об’єктивного розслідування у кримінальному провадженні.

Досудове розслідування триває.

Як відомо, вночі 7 лютого київська патрульна поліція під час переслідування авто BMW, яке порушувало ПДР і їхало на високій швидкості, застрелила 17-річного хлопця, який у компанії трьох інших чоловіків перебував у машині. 

Переслідування порушників тривало більше 30 хв.

Поліцейські неодноразово попереджали через гучномовець про відкриття вогню, після чого обстріляли автомобіль.

У результаті обстрілів було пробите колесо авто, один з порушників отримав смертельне поранення.   

Трьох інших молодих хлопців затримали, вони перебували у нетверезому стані.

24-річний Ростислав Храпачевський – водій BMW, що брав участь у нічній погоні зі стріляниною, визнав, що був п'яним за кермом чужого авто, але переконаний, що патрульні мали на меті не затримати порушників, а убити.

Національна поліція відсторонила від служби співробітників, які брали участь у погоні із загибеллю підлітка у ніч на 7 лютого у Києві.

Адвокат Храпачевського Станіслав Іваницький заявив, що під час переслідування поліцейські стріляли в автомобіль не тільки під час руху, а й під час зупинки. 

16 лютого столична Прокуратура проводила обшуки у будівлі Управлінні патрульної поліції Києва у зв’язку з розслідуванням нічної погоні зі стріляниною 7 лютого.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ