У Києві запустили сервіс інформування мешканців про надзвичайні ситуації



Фото podskazchik.com

18 лютого у столиці презентували сервіс "Інформування киян", який оперативно через СМС або email надаватиме мешканцям дані про надзвичайні ситуації, нагальні потреби, новини та розваги у місті.

Про це повідомляє сайт міської влади.

Відзначається, що на первинну розробку та впровадження системи було витрачено близько 30 тисяч гривень. Таким чином вартість інформування одного киянина про надзвичайні ситуації коштує менше однієї копійки, (за даними КМДА, у Києві проживає близько 3 мільйонів мешканців – ред.).

Мешканці можуть отримувати дані про зміни руху транспорту, перекриття доріг, терміновий пошук донорів крові, новини влади, зустрічі з міськими чиновниками, культурні події, новини районів, планове відключення електроенергії, водопостачання тощо.

 Скриншот з сайту

Сервіс "Інформування киян" є безкоштовним. Для того, щоб отримувати інформацію, потрібно просто підписатися та обрати з переліку блоки, про які користувач хоче отримувати інформацію.

Як відомо, сервіс уже 2 тижні працює у тестовому режимі.

За словами керівника проекту Smart City, у рамках якого здійснювалася розробка "Інформування киян", Юрія Назарова, за цей час на сервіс надійшло близько 4 тисяч заявок.

"Ми не займалися ні його рекламою, ні просуванням, і вже спостерігаємо інтерес до проекту серед мешканців. Вони розуміють, що проект створений задля їхньої ж безпеки", – переконаний Назаров.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ