У Святошинському провулку тітушки б’ють жителів – місцевий мешканець. ФОТО



Жителів Святошинського провулку, 2, які виступають проти будівництва висотки у їхньому дворі заміст дитсадка, побили тітушки забудовника.

Про це "Українській правді. Київ" повідомив місцевий мешканець Артем.

Він відзначив, що 16 лютого у Київраді на засіданні комісії було прийнято рішення створити робочу групу з цього питання.

"А вже на наступний день – 17 лютого – до нас приїхало кілька десятків тітушок. Вони угнали одну машину – зламали замок, сіли і поїхали, ще дві машини відштовхали без зламу. Намагались завести будівельну техніку. Ми їм не дали. Кілька тітушок чергували цілу ніч. Сьогодні зранку їх знову прийшло десь із 3 десятки. Вони б’ють мешканців", - розповів Артем.

Забудовник спробував завезти техніку на майданчик. Люди стали на заваді

Він додав, що тітушки "силою захоплюють територію під незаконне будівництво висотки".

"Одночасно десь зо 25 тітушок зайшли на територію і стали штовхати та бити місцевих мешканців. Не соромились нападати на жінок і літніх людей. У нас є відео. Ми викликали поліцію", - сказав Артем Зігура.

Мешканці вибудували барикаду перед машиною. Люди забудовника стали штовхати і скидати з барикади жителів.

Наразі, за його словами, на прибудинковій території перебуває близько 25 місцевих жителів і близько 35 тітушок.

"Вони діють позмінно. О 7 вечора група йде додому, лишаються чергові, а зранку приходять на зімну інші. Переодягаються тут у каски і жилети "Київміськбуду"", - сказав Зігура.

 Протистояли літнім людям 

Водночас він додав, що цілодобово чергують і мешканці.

 і навіть жінкам 

"Вчора (17 лютого – ред.) сюди намагалась прорватися техніка, але ми не пустили. Ця вантажівка носом заїхала у ворота, але ми встигли її зупинити. Ми перед цією машиною з піском вибудували барикаду. Сьогодні тітушки намагались її розібрати. Ми не дали. Зараз поліція на місці, побиті дають свідчення про побиття", - розповів Зігура.    

 Жителі кажуть, що не відступлять, навіть якщо їх битимуть

Він запевнив, що мешканці стоятимуть до останнього і не допустять будівництва.

"Тут може бути дитсадок, як це передбачалось раніше, але не висотка у 25 поверхів", - підсумував Зігура.

Як відомо, у Києві розгортається черговий будівельний скандал.

Мешканці Святошинського провулку, 2 виступають категорично проти будівництва 25-поверхового житлового будинку у дворі їх будинку. За словами жителів, звести висотку хочуть на земельній ділянці раніше виділеній під будівництво дитячого садка.

Українська правда. Київ 

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ