Виборів до райрад 27 березня не буде - депутат



Фото brovary.pravo-znaty.org.ua

Вибори до районних рад у Києві 27 березня не відбудуться.

Про це у Twitter повідомив голова фракції "Самопоміч" у Київраді Сергій Гусовський.

"27 березня вибори до райрад не відбудуться. Апеляційний суд вирішив об'єднати скарги ЦВК і (увага!) ГО "Наждак". Пауза дорівнює скасуванню", - написав він.

Як відомо, 23 липня Київрада прийняла рішення "Про управління районами міста Києва", за яким управління районами у Києві має здійснюватися районними радами.

Центральна виборча комісія призначила на 27 березня 2016 року вибори депутатів до районних рад Києва.

Початок виборчого процесу було оголошено на 6 лютого 2016 року.

27 січня Окружний адміністративний суд Києва призупинив вибори до райрад Києва. ЦВК подала апеляцію.  

29 січня представники 7 політичних сил підписали спільне звернення до президента з проханням забезпечити проведення виборів у районні міські ради Києва 27 березня.

А також подали заяви до Генеральної прокуратури та до Національного антикорупційного бюро.

1 лютого представники демократичних політичних сил спільно подали документи про реєстрацію членів районних у місті Києві виборчих комісій до Центральної виборчої комісії.

3 лютого ЦВК завершила прийом подань щодо кандидатур до складу районних виборчих комісій на виборах до райрад Києва 27 березня.

5 лютого Окружний адмінсуд Києва надав Центральній виборчій комісії роз’яснення рішення від 27 січня. За ним ЦВК заборонено формувати районні виборчі комісії для підготовки і проведення виборів до райрад Києва, призначених на 27 березня. 

Мер Києва Віталій Кличко не сказав чітко, чи підтримує відновлення райрад у Києві, чи ні. Він переконаний, що перш ніж говорити про райради – їх питання має бути врегульоване законодавчо - Верховною радою, а повноваження чітко визначені.

11 лютого вісім політичних партій вимагали у мера Києва та Київради звернутися до ЦВК для призначення нової дати виборів до райрад, але не пізніше квітня 2016 року.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ