Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/56c44659842e7/
Українська правда
Київ

На місці Сінного ринку буде житловий комплекс з дитсадком і променадом

17.02.2016  11:07


Тут і далі фото "Сегодня"

На місці зруйнованого Сінного ринку на вулиці Бульварно-Кудрявській, 17, який знесли понад 10 років тому, планують звести багатоповерховий житловий комплекс з дитячим садком, торговою та променадною зонами.

Про це пише "Сегодня".

Наразі на об'єкті кипить робота – екскаватор риє величезний котлован глибиною в кілька метрів, вантажівки вивозять землю, а спеціальна техніка забиває палі. Хоча остаточного проекту ще немає – попередньо він буде затверджений в наступному році.

За словами будівельників, загалом на майданчику зараз працює 10-12 осіб.

 

У компанії "Київміськбуд", яка виступає підрядником робіт, пояснюють: поки ведуться підготовчі роботи, а палі, які забивають – пробні.

За словами віце-президента "Київміськбуду" з питань проектних робіт та експертизи Василя Дудуріча, розроблено кілька концепцій забудови даної ділянки.

"У них передбачено виконання прохань мешканців сусідніх будинків: будівництво дитсадка, торгової і променадної зони, яка зв'яже вулицю Бульварно-Кудрявську і Гончара. Що ж стосується кількості поверхів, то вона також обговорюється з громадськістю: імовірно – від 5 до 22 поверхів. Перед архітектором стоїть завдання максимально зберегти історичну цінність цієї ділянки", – сказав Дудуріч.

 

Також, за його словами, передбачена заміна всіх старих комунікацій на нові і навіть зведення в комплексі бомбосховища.

За словами члена громадської ради при Міністерстві регіонального розвитку Павла Антонюка, поспішати з будівництвом на місці зруйнованого ринку не слід.

"Повинна бути розроблена чітка концепція, узгоджена з киянами. За її відсутності можуть проводитися тільки підготовчі роботи. Сінний ринок був гордістю Києва і абсолютно не ясно, навіщо його знесли", – сказав Антонюк.

 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.