"Київенерго" просить Кличка сплатити борги готелів і пансіонатів, де живуть переселенці



Скриншот з відео ТСН

ПАТ "Київенерго" просить міську владу сформувати повний перелік об’єктів, де проживають переселенці у Києві, а також розпочати пошук шляхів оплати за надані їм комунальні послуги.

Про це повідомляє прес-служба компанії у facebook.

Відзначається, що упродовж останнього року компанія неодноразово стикалася з проблемою боргів за спожиті тепло і світло балансоутримувачами приміщень, де проживають переселенці.

"Серед найбільш резонансних прикладів – пансіонат "Джерело", резиденція "Межигір’я", гуртожиток Центру підвищення кваліфікації та ін. Свого часу головною причиною їх знеструмлення стали великі борги за електроенергію та відсутність інформації, що саме там проживають переселенці, серед яких – сім’ї з дітьми та люди похилого віку", - йдеться в повідомлені.

У компанії додали, що про те, що у будівлях-боржниках мешкають переселенці, дізнавались постфактум – після появи публікацій у ЗМІ та соцмережах.

"Наразі компанія надає послуги з тепло- та електропостачання більшості будівель-боржників, де, як з’ясувалося, проживають переселенці. У той же час, "Киїіенерго" просить міську владу сформувати повний перелік об’єктів, де проживають переселенці у Києві, а також розпочати пошук шляхів оплати за надані їм комунальні послуги", - підсумували у прес-службі.

Як відомо, 18 січня у гуртожитку Мін’юсту, де мешкають 82 переселенці, вимкнули світло "за несплату", але через 10 днів його повернули. Людям дали два тижні часу, щоб якось заладнати конфлікт з адміністрацією.

У гуртожитку живе 82 переселенці, з яких 22 дитини, 6 людей з інвалідністю та 14 пенсіонерів. 

Ще одна проблема зріє з санаторієм "Джерело" - столична влада запевняє, що проживати у пансіонаті небезпечно для здоров’я та життя людей.

Людей з гуртожитку Мін’юсту та пансіонату "Джерело" хочуть виселити.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ