"Київводоканал" каже, що не нараховував мешканцям 46 кубів води за місяць



Фото infosmi.net

ПАТ "Київводоканал" не нараховувало жителям будинку №14 по вулиці Ромена Ролана по 23 куби холодної води на особу, оскільки цей будинок відомчий.  

Про це "Українській правді. Київ" повідомили у товаристві.

"Житловий будинок на бульварі Ромена Роллана, 14 у Святошинському районі – це відомчий гуртожиток ПАТ "НВП "Сатурн".  Нарахування мешканцям гуртожитку за послугу централізованого холодного водопостачання та водовідведення, в тому числі формування квитанцій до сплати здійснює власник будівлі, який для мешканців залишається виконавцем послуг", - відзначили у водоканалі.

У товаристві наголосили, що станом на 1 лютого даний житловий будинок заборгував "Київводоканалу" 210 тисяч гривень за холодну воду та водовідведення.

"Остання сплата від НВП "Сатурн" до "Київводоканалу" за спожиті гуртожитком об‘єми холодної води надходила у вересні 2014 року", - підсумували у водоканалі.

Як відомо раніше депутат Київради Тетяна Мелехова повідомила, що мешканцям будинку по вулиці Ромена Ролана "Київводоканал" нарахував по 23 куби холодної води на особу. Зокрема, двом мешканцям гостинки у 12 кв. м нарахували 46 кубів води за січень.

Пізніше Меліхова пояснила, що згаданий будинок був відомчим на балансі дочірнього підприємства ПАТ "Сатурн" - ЖКВ "Сатурн", яке є в стадії ліквідації, а наразі опинився нічийним.

"1998 розпорядження Ленінської райдержадміністрації про прийняття його до комунальної власності району не виконане: рахунки будинку заблоковані ПАТ "Київенерго", будинок має борги за сплату комунальних послуг (тепла та газу), мережі ні в кого на балансі не перебувають. Ситуація не проста", - зазначила депутат.

Жителям відключили гарячу воду, після втручання депутатів напередодні Нового року її повернули на місяць, а нині знову вимкнули.

"Усе йде до того, що можуть відключити газопостачання. Уже багато років жителі будинку не можуть вийти з патової ситуації, а ДП ЖВК "Сатурн" нічого не робить", - додала Меліхова.

За її словами, наразі на спільній зустрічі керівників КМДА, "Сатурна", депутатів і мешканців, було прийнято рішення допомогти жителям будинку у створенні ОСББ

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ