Забудовників Києва хочуть змусити ділитися житлом з містом



Фото styknews.info

Столична влада хоче зобов’язати забудовників передавати 1-1,25% житлової площі у новобудовах для поповнення житлового фонду міста.

Потім ці квартир передаватимуть громадянам, що стоять у черзі на житло.

Про це у facebook повідомив секретар Київради Володимир Прокопів.

"Пропоную на законодавчому рівні зобов'язати забудовників передавати від 1% - до 1,25% від загальної площі збудованого житла, квадратними метрами, для поповнення житлового фонду", - написав він.

За підрахунками Прокопіва, у такий спосіб столиця може отримати від 150 до 200 квартир на рік.

"Якщо врахувати, що на квартирній черзі – 67 тисяч 300 сімей, то це може здатися краплею в морі. Утім, це точно більше, аніж жодної", - додав секретар міськради.

"1-1,25 % - це проміжне, я б сказав, стартове рішення для вирішення глобальної проблеми забезпечення житлом соціально-незахищених. 1% - не багато, але це допоможе зрушити квартирну чергу з місця. І забезпечити дахом над головою хоча б тих, хто стоїть на сторожі українського миру – бійців АТО", - пояснив Прокопів.

Він також відзначив, що майже половина, тих хто нині перебуває на квартирному обліку, в реальності, не потребують поліпшення житлових умов.

"Але це окрема історія, і інвентаризацією черги теж займемося зовсім скоро", - запевнив секретар Київради.

Пропоную на законодавчому рівні ЗОБОВ'ЯЗАТИ ЗАБУДОВНИКІВ передавати від 1% - до 1,25% від загальної площі збудованого жи...

Опубліковано Volodymyr Prokopiv 16 лютого 2016 р.

Як повідомили у прес-службі "Солідарності", звернення до Верховної Ради стосовно внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо пайової участі при житловому будівництві 16 лютого підтримали бюджетна та земельна комісії.  

Рішення мають ще ухвалити на пленарному засіданні Київради.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ